Blog

Studio Must meets Kvadrat

Mijn Barbiepoppen waren mijn eerste Fashion Victims. Altijd was ik op zoek naar bijzondere restjes stof waar ik mee kon spelen. Ik prikte met spelden complete ‘haute couture’ creaties door dat zielige lijfje maar ik vond het geweldig. In de vijfde klas van de lagere school ging ik iedere week trouw met ‘de tractor’ van mijn oma, een echte Singer uit het jaar krentenbol, naar de naailes in het dorp. Na wat zweten en sjorren kwam onder die machine een creatie vandaan die ik ook daadwerkelijk mocht dragen van mijn moeder. Zo kwam het voor dat ik in een lila ballonrok afgezet met mintgroene elastiek en wat nu heet een bijpassende ‘crop top’ de rol van Maria vertolkte in de plaatselijke katholieke kerk. Mijn passie voor stoffen is altijd gebleven.
Mooie stoffen moet ik altijd even aanraken en voelen. Toen ik voor onze Softseats / Oogpakkers, op de beurs (Design District 2015, afgelopen juni), dan ook ging werken met Kvadrat stoffen ging mijn hart sneller kloppen… wat een walhalla! 
Kvadrat is in 1968 opgericht in Denenmarken en creëert hoogwaardige stoffen die veel door architecten en ontwerpers gebruikt worden in grote en kleine projecten. De stoffen van Kvadrat zijn gebruikt in enkele van ’s werelds meest bekende bouwkundige projecten zoals het Museum of Modern Art in New York. De meubelstoffen worden ontworpen in samenwerking met de meest vooraanstaande ontwerpers ter wereld, niet alleen textielontwerpers maar ook industrieel, grafische en modeontwerpers. Denk aan bijvoorbeeld: Tord Boontje, Raf Simons en Paul Smith. Genoeg inspiratie dus… http://kvadrat.dk/ Voor een huis in Aalsmeer koos ik samen met de opdrachtgever voor een combinatie van verschillende Soft seats; poefen en Oogpakkers, in verschillende Kvadrat stoffen. Voor binnen- en buitenshuis te gebruiken. (Stofnamen: Grid, Nebula, Coda en Revive) Ik vind het een uitdaging om combinaties te kiezen die niet voor de hand liggen, die in het oogspringen en verrassend zijn. Het resultaat is een huis vol prachtige Soft Seats die zorgen voor een kleurrijk geheel in een stijlvol, licht interieur. Helaas regende het te hard voor foto’s van de Soft Seats op de steiger aan het water en in de tuin maar die houden jullie tegoed.

Studio Must

Wij ontmoeten u graag in onze studio in Schaijk.
Maak een afspraak...

Over ons

Samenwerken. Iedereen is anders en dat mag. Jouw identiteit vertaalt in jouw interieur; elegantie met een ruw randje..…
Lees meer...